Een kapotte OHO wordt een Thomas voor op de tuinbaan.

Enige tijd geleden heeft de gele OHO ToyTrain speel lok van de kinderen een ernstig val schade opgelopen door een jonge tuinbaan bezoeker het nodig vond om de lok op te pakken en er mee te gaan lopen (en ja zo'n OHO weegt toch wel wat voor een 3 jarig pukkie) :-(

Nu regelmatig het ketel deksel en en de schoorsteen er vanaf vallen tijdens het rijden heb ik een tweede hands groene OTTO ToyTrain lok gekocht op marktplaats.

Daardoor kwam de OHO beschikbaar voor voor een ombouw project-je. Namelijk ik heb de hand weten te leggen op een Thomas druk en rij lok en daarin wou ik het drijfwerk van de oude OHO zetten.



Joost (mijn zoonje) wist niks van de plannen en na een avondje zagen, vijlen en schroeven stond 's morgens bij het ontbijt Joost een verrassing te wachten.



Zijn eigen Thomas voor op de buiten baan (binnen mag ook, maar dan moet hij zelf de rails er neer leggen).



Helaas zijn de wielen nog niet in de juiste Thomas kleur maar dat gaat nog komen. Het midden wiel (want Thomas heeft volgens mij 3 wielen per kant) wordt niet geplaatst en het gat in het dak word nog afgedekt met een dekseltje waaronder de schakelaars komen voor de rook generator en een toekomstig kop lampje. Ook moet ik nog koppelingen zien te maken die gebruikt kunnen worden. Want Thomas moet wel aan het werk.



Het ombouw proces heb ik niet gefotografeerd omdat de lezer van dit bericht vermoedelijke niet tegen de brute martelingen en amputaties zou kunnen die het drijfstel en thomas hebben ondergaan. ;-)

Gisteravond, om de werk week ontspannend af te sluiten, heb ik nog een lantaarn gemaakt met een gele 10 mm led er in en een plaatje messing gewalst zodat deze over het bestaande dakje heen gehaald kan worden waardoor dat lelijke gat verdwijnt. Hier en daar een beetje snel plamuur om de boel iets gladder te maken.



Vanmorgen alles netjes opgeschuurd en een kwastje verf.



Nu nog de bedrading voor het lampje en alles is klaar.

Previous page: LGB Tacho wagen
Next page: Pimp my Stainz