Johanna Bolkesteijn, Buddie blog

donderdag, maart 1, 2007, 10:10 PM


Met Buddie loop ik momenteel vaak langs het kanaal Almelo-Nordhorn ZZ, op dit stuk kan ik hem vrij laten lopen zonder dat het veel kwaad kan. Want Buddie is een ondeugd, die toch wel redelijk goed luisterd en bij mij terug komt als ik hem roep. Maar soms is een ander levendwezen veel leuker, zoals op de foto rechts, Buddie was rechts achter de bomen er als een speer vandoor gegaan, helemaal uit het zicht. Toch kwam hij op het geluid van het piepertje na verloop van enkele minuten, hard rennend terug. Een dikke knuffel volgde.

Nog iets, waarvan ik geen foto's heb. Buddie krijgt de kast open waar zijn bus met brokken staat. Ik had de indruk dat dat al eerder was gebeurd, maar afgelopen maandag 12 maart kreeg hij zefs het deksel van de bus, ik hoorde het deksel vallen op de tegelvloer, hij stond met een bek vol brokken voor de geopende kast. Ook heeft de deur van de koelkast en de deur van de diepvriezer al eens open gestaan. Met poot en tanden kun je blijkbaar heelveel.


zondag, februari 18, 2007, 05:38 PM


Buddie kruipt graag onder deze stoel om het vloerkleed even onderhanden te nemen. Bestraf je hem hiervoor. Oke, dan pak je toch de biezenzitting aan de onderkant.

Dit weekend hebben we, i.v.m. het graven in de tuin, 1 meter hoog gaas er omheen gemaakt. Wat schets onze verbazing? We zijn klaar en de spullen aan het opruimen, in die tijd is Buddie via de bloempotten op de slee toch in de tuin gesprongen en is heerlijk op een struik aan het kauwen. Er zit nu nog maar een tak op, ik moet deze ook maar snoeien en hopen dat de stam nog weer opnieuw uitloopt.

donderdag, februari 8, 2007, 08:55 PM


6 februari, vandaag is Buddie 7 mnd. Achter het glas is het heerlijk, door de verwarming is de vensterbank lekker warm en het zonnetje schijnt zodat zijn rug ook lekker verwarmd wordt.


8 februari, en dan sneeuwt het, eerst wat fijne sneeuw, later dikke vlokken, er ligt genoeg om even lekker in te spelen. Dit is de eerste keer dat hij sneeuw ziet, eet er grote happen van wat voor zijn ingewanden natuurlijk niet zo goed is, maar dat zien we dan wel weer.

woensdag, januari 24, 2007, 09:40 PM


24 januari; Lex Martijn heeft de buurhond Jop een week te logeren. Een grote goedzak van 4 1/2 jaar. s'Middags ga ik vaak naar het park waar honden vrij mogen lopen, het is echt een ontmoetingsplaats, er lopen soms wel 10 verschillende rassen. Lex Martijn, Lisanne en Jop gingen vandaag ook mee. Heerlijk rennen en met een stok spelen. Jop haalde de stok op en Buddie pakte hem af, niet te geloven.
Het vingertje is niet bestraffend, maar een teken dat Buddie moet zitten en wachten, dit zonder woorden en dat lukt al heel aardig.


zondag, januari 21, 2007, 04:45 PM


Het is eindelijk gelukt. Vanmorgen,21-01-2007, eerst het fototoestel gepakt en daarna Buddie uit de bench. Dit is zijn ochtendgym, eerst een paar maal zo lang mogelijk maken en dan op de mat in het achterhok op de rug liggen kronkelen, als dat klaar is mag er pas geknuffeld worden.'t Is een heerlijk beest.


zondag, januari 14, 2007, 04:43 PM


Harry en ik worden zo bespioneerd tijdens het afwassen.

Maar ja, daar wordt je natuurlijk wel erg moe van.


dinsdag, december 19, 2006, 08:49 PM


Op 13 dec.'06 is Buddie om zijn extreem (speelserig) bijt gedrag in te perken, op aanraden van de dierenarts gecastreerd. Daarom mag hij de traditionele "lampenkamp" dragen. Hij moest de eerste dagen rustig gehouden worden, wat niet meeviel. 't Is een druktemaker, maar ontzettend lief.




Vorige Volgende