Johanna Bolkesteijn, Buddie blog

woensdag, januari 16, 2008, 04:44 PM




Een paar weken de blog niet bij gewerkt. Toch wil ik de drie foto's van eind december er nog op zetten. Buddie is overdag geregeld buiten, als hij dan weer naar binnen wil meldt hij zich via de bank bij ons achterraam.
's Avonds zit hij graag bij Harry op schoot, die hem daar ook ontzettend mee heeft verwend. Lex vindt de foto waar Buddie zo strak kijkt helemaal geweldig.

Vandaag zijn we weer naar het kanaal Almelo-Nordhorn geweest. Silvia was er ook met Sissi,de Dalmatiėr. Dan is het rennen, snuffelen, met plastic flessen en stokken spelen. En daardoor flink moe worden en wat is er dan fijner dan op de verwarmde vensterbank liggen. Zo zien de voorbijgangers hem heel vaak liggen en er zijn zelfs mensen die even blijven staan en tegen hem praten.

maandag, december 3, 2007, 07:54 PM


Sinterklaas gevierd bij de kinderen. Buddie mocht ook mee, want er zat natuurlijk ook een kadootje voor hem in de zak. Buddie moest natuurlijk elk pakje besnuffelen, zijn baasje kreeg een ertswagon. Helaas, niet voor hem. Dan maar zelf even bij de zakken snuffelen. Zwarte Piet had zijn kado echter onder in de zak gestopt en het duurde vrij lang voor het gevonden was. Ach, zo erg was dat niet, want het pakpapier was ook leuk om mee te spelen. Kun je lekker verscheuren. Bij de laatste kadootjes zat Buddie's flostouw en zoals je ziet was dat helemaal geweldig.






woensdag, oktober 31, 2007, 07:53 PM




Als we 's avonds laat nog even een rondje lopen met Buddie, komen we enkele muurtjes tegen waar hij elke keer weer opspringt. Hij loopt dan heel parmantig snuffelend of met zijn neus in de lucht. Om dit vast te leggen, kwam Lex-Martijn over dag foto's maken. Dit had heel wat voeten in de aarde, want als Buddie een camera ziet gaat hij er snuffelend op af. Maar uiteindelijk is het toch gelukt.


woensdag, oktober 31, 2007, 07:53 PM


Iedereen die bij ons binnen komt wordt enthousiast door Buddie begroet en het liefst moet er dan ook even gespeeld worden, meestal lukt dit ook wel. Maar om dat Buddie niet van ophouden weet, loopt het wel eens uit de hand. Lex-Martijn was het dan ook goed zat en nam hem in de "houdgreep". Uit protest ging Buddie toen naar de bench, deed met zijn poot de klem van de bodem open en begon aan zijn kussen trekken. Hij kauwt nog steeds heel veel kapot, dit is zijn derde kussen en hij is met zijn zoveelste spijkerbroekpijp bezig. Hij scheurt en kauwt ze helemaal stuk.



zondag, september 9, 2007, 05:30 PM


Buddie mocht weer een keer mee naar de volkstuin. Hij vindt het daar geweldig, mag er naar hartelust graven, want de graafgaten worden vlak voor het weggaan toch weer dicht gemaakt. Je moet hem dan wel eerst in de autobench doen,want hij graaft zo weer een gat.



En zoals je ziet protesteerde hij flink toen mijn zus het gat dicht gooide.

Mijn zus staat in de deur opening van "Oons Huuske"


maandag, augustus 20, 2007, 09:11 PM


Zaterdag 11 augustus Max het halfbroertje van onze vorige Beagle Monty ( dezelfde moeder, andere vader )komt een week bij ons logeren. Hier kun je wel zien dat Max al 13 jaar is. Hij heeft een grijze kop gekregen en is wat sloom. Volgens zijn baasjes moest ik Buddie zo nu en dan even in de bench doen zodat Max wel geregeld een uiltje kon knappen. Nou Max en Buddie zochten ieders hun eigen plek voor hun slaapjes. Max meestal op de bank onder het afdak en Buddie op zijn eigen plekken in de zon of schaduw. Een foto van hun samen lukte niet.




Vrijdag 17 augustus +/- 10.30 uur, het is gelukt! Max en Buddie liggen samen in de zon. Als Buddie het geritsel van de camera hoort kijkt hij gelijk op. Ik heb dan ook meerdere foto's gemaakt, waarvan deze twee de leukste zijn.

Trouwens ik heb er weinig van gemerkt dat Max sloom is. Ja, hij kan goed slapen. Maar hij kan ook nog best op het hondenuitlaatgebied een sprintje trekken. Hij houdt het alleen niet zolang vol. Ook met de normale uitlaat rondjes van Buddie liep hij gewoon mee. 't Is nog steeds een heerlijk beest en is deze week weer lekker door mij verwend.



zondag, juli 8, 2007, 05:29 PM


6 juli Buddie is 1 jaar en daar hoort een strik bij, dit bleef zeggen en schrijven zo'n 5 minuten heel. Je gaat gewoon met je poot in een lus, trekt er goed aan en dan kun je het stuk kauwen.



Van zijn oppassers kreeg Buddie een bal met een bot er door. Volgens de verkoopster zit er 2 jaar garantie op. De bal op zich mag wel beschadigd worden, maar er mogen geen stukken af gekauwd kunnen worden. In 20 min. had Buddie het wel voor elkaar. De oppassers zijn met het restant terug naar de winkel gegaan waar ze een ander speeltje terug kregen. Een rubber bot waar water in kan en dan in de diepvriezer moet. Bij warm weer zou dat een extra verkoeling moeten zijn. Ter zijner tijd zullen we dat uit proberen.
Ook de inktvis met flos van de kleinkinderen was geen lang leven beschoren.
En de blauwe bal werd ook gemold.
Heb ik het niet goed gedaan? Dit zijn de resten, goed voor de grijze bak.

Vorige Volgende