Johanna Bolkesteijn, Buddie blog

maandag, mei 7, 2007, 09:22 PM


Bij het oppotten van mijn fucsia's heb ik goede hulp gehad van Buddie. Toen ik na een telefoontje weer buiten kwam,zag ik dat hij via de zakken potgrond op de tafel klom, pikte een potscherf uit de witte emmer en ging dezelfde weg terug. Helaas verloor hij toen de potscherf, die viel in de pot achter de teil. Het kostte hem enige moeite om deze er weer uit te pakken, maar toen het hem gelukt was ging hij er triomfantelijk op liggen kauwen.







zondag, april 8, 2007, 11:20 AM


Wanneer Harry televisie zit te kijken wil Buddie soms bij hem op schoot, als Harry dat dan niet wil gaat Buddie op de andere stoel hem een beetje pesten, door hem in de nek te snuffelen, aan zijn oor te likken enz. tot Harry wel reageerd.



Hier is Harry Buddie aan het pesten. Buddie had weer een doosje uit de papierbak gepakt en kapot gescheurd. Harry gaat de troep opruimen wat Buddie niet leuk vindt.



woensdag, maart 28, 2007, 08:35 PM


Na een uur langs het kanaal Almelo-Nordhorn te hebben gerend en daar ook gespeeld met andere honden, is het thuis heerlijk uitrusten in het zonnetje. Buddie lag zo mooi, dat ik er even een foto van moest maken. Op de computer zag ik pas dat hij zijn neus schoon poetste met zijn tong.



Hij was zo moe dat hij zelfs niet in de "benen" kwam, toen ik hem van dichtbij fotograveerde. Maar dit was maar van korte duur, want sneeuwklokjes uitgraven is een leuke bezigheid. Op een strook van +/- 20 cm breed langs de schutting staan de sneeuwklokjes. Buddie heeft al diverse malen in deze strook gaten gegraven, de bolletjes vliegen dan in het rond. Hij wordt er telkens voor bestraft, maar het heeft tot nu toe weinig geholpen.


donderdag, maart 1, 2007, 10:10 PM


Met Buddie loop ik momenteel vaak langs het kanaal Almelo-Nordhorn ZZ, op dit stuk kan ik hem vrij laten lopen zonder dat het veel kwaad kan. Want Buddie is een ondeugd, die toch wel redelijk goed luisterd en bij mij terug komt als ik hem roep. Maar soms is een ander levendwezen veel leuker, zoals op de foto rechts, Buddie was rechts achter de bomen er als een speer vandoor gegaan, helemaal uit het zicht. Toch kwam hij op het geluid van het piepertje na verloop van enkele minuten, hard rennend terug. Een dikke knuffel volgde.

Nog iets, waarvan ik geen foto's heb. Buddie krijgt de kast open waar zijn bus met brokken staat. Ik had de indruk dat dat al eerder was gebeurd, maar afgelopen maandag 12 maart kreeg hij zefs het deksel van de bus, ik hoorde het deksel vallen op de tegelvloer, hij stond met een bek vol brokken voor de geopende kast. Ook heeft de deur van de koelkast en de deur van de diepvriezer al eens open gestaan. Met poot en tanden kun je blijkbaar heelveel.


zondag, februari 18, 2007, 05:38 PM


Buddie kruipt graag onder deze stoel om het vloerkleed even onderhanden te nemen. Bestraf je hem hiervoor. Oke, dan pak je toch de biezenzitting aan de onderkant.

Dit weekend hebben we, i.v.m. het graven in de tuin, 1 meter hoog gaas er omheen gemaakt. Wat schets onze verbazing? We zijn klaar en de spullen aan het opruimen, in die tijd is Buddie via de bloempotten op de slee toch in de tuin gesprongen en is heerlijk op een struik aan het kauwen. Er zit nu nog maar een tak op, ik moet deze ook maar snoeien en hopen dat de stam nog weer opnieuw uitloopt.

donderdag, februari 8, 2007, 08:55 PM


6 februari, vandaag is Buddie 7 mnd. Achter het glas is het heerlijk, door de verwarming is de vensterbank lekker warm en het zonnetje schijnt zodat zijn rug ook lekker verwarmd wordt.


8 februari, en dan sneeuwt het, eerst wat fijne sneeuw, later dikke vlokken, er ligt genoeg om even lekker in te spelen. Dit is de eerste keer dat hij sneeuw ziet, eet er grote happen van wat voor zijn ingewanden natuurlijk niet zo goed is, maar dat zien we dan wel weer.

woensdag, januari 24, 2007, 09:40 PM


24 januari; Lex Martijn heeft de buurhond Jop een week te logeren. Een grote goedzak van 4 1/2 jaar. s'Middags ga ik vaak naar het park waar honden vrij mogen lopen, het is echt een ontmoetingsplaats, er lopen soms wel 10 verschillende rassen. Lex Martijn, Lisanne en Jop gingen vandaag ook mee. Heerlijk rennen en met een stok spelen. Jop haalde de stok op en Buddie pakte hem af, niet te geloven.
Het vingertje is niet bestraffend, maar een teken dat Buddie moet zitten en wachten, dit zonder woorden en dat lukt al heel aardig.


Vorige Volgende