Johanna Bolkesteijn, Buddie blog

maandag, augustus 20, 2007, 09:11 PM


Zaterdag 11 augustus Max het halfbroertje van onze vorige Beagle Monty ( dezelfde moeder, andere vader )komt een week bij ons logeren. Hier kun je wel zien dat Max al 13 jaar is. Hij heeft een grijze kop gekregen en is wat sloom. Volgens zijn baasjes moest ik Buddie zo nu en dan even in de bench doen zodat Max wel geregeld een uiltje kon knappen. Nou Max en Buddie zochten ieders hun eigen plek voor hun slaapjes. Max meestal op de bank onder het afdak en Buddie op zijn eigen plekken in de zon of schaduw. Een foto van hun samen lukte niet.




Vrijdag 17 augustus +/- 10.30 uur, het is gelukt! Max en Buddie liggen samen in de zon. Als Buddie het geritsel van de camera hoort kijkt hij gelijk op. Ik heb dan ook meerdere foto's gemaakt, waarvan deze twee de leukste zijn.

Trouwens ik heb er weinig van gemerkt dat Max sloom is. Ja, hij kan goed slapen. Maar hij kan ook nog best op het hondenuitlaatgebied een sprintje trekken. Hij houdt het alleen niet zolang vol. Ook met de normale uitlaat rondjes van Buddie liep hij gewoon mee. 't Is nog steeds een heerlijk beest en is deze week weer lekker door mij verwend.



zondag, juli 8, 2007, 05:29 PM


6 juli Buddie is 1 jaar en daar hoort een strik bij, dit bleef zeggen en schrijven zo'n 5 minuten heel. Je gaat gewoon met je poot in een lus, trekt er goed aan en dan kun je het stuk kauwen.



Van zijn oppassers kreeg Buddie een bal met een bot er door. Volgens de verkoopster zit er 2 jaar garantie op. De bal op zich mag wel beschadigd worden, maar er mogen geen stukken af gekauwd kunnen worden. In 20 min. had Buddie het wel voor elkaar. De oppassers zijn met het restant terug naar de winkel gegaan waar ze een ander speeltje terug kregen. Een rubber bot waar water in kan en dan in de diepvriezer moet. Bij warm weer zou dat een extra verkoeling moeten zijn. Ter zijner tijd zullen we dat uit proberen.
Ook de inktvis met flos van de kleinkinderen was geen lang leven beschoren.
En de blauwe bal werd ook gemold.
Heb ik het niet goed gedaan? Dit zijn de resten, goed voor de grijze bak.

dinsdag, juli 3, 2007, 06:28 PM


Buddie is 6 juli jarig. De kleinkinderen willen deze verjaardag vieren. Om voor de uitnodiging een mooie foto te kunnen maken moet er eerst even flink met de bal gespeeld worden, zodat hij wat moe word. Ik vind dat het een goede foto is geworden.



Deze foto is van zondag 1 juli 's morgens om 8.30 uur, zo uit de bench lekker in de zon.

maandag, juli 2, 2007, 09:51 PM


Buddie is i.v.m. onze vakantie een weekje uit logeren geweest bij de vaste oppas van Monty, onze vorige Beagle, en tevens baasjes van Monty's halfbroertje Max.
Max is nu 13 jaar en een oud baasje. Buddie heeft zich goed gedragen, al waren de oppassers best druk met hem. Ze zijn zo'n druktemaker niet meer gewend. Er is flink met hem gespeeld. Ze hebben veel met hem gewandeld en wilden hem ook fotograferen. Buddie kennende viel dat niet mee. Zo gauw hij merkt dat er een fototoestel gepakt wordt komt hij snuffelen. Bovenstaande foto's zijn dan ook op goed geluk gemaakt. Na het spelen lekker doezelen in de zon en daarna toch weer proberen Max te verleiden tot een spelletje. Buddie ligt er nu net zo bij als Max vroeger. Monty heeft dit nooit gedaan.

zondag, mei 20, 2007, 10:01 PM


Zondag 20 mei, een uur met Buddie gewandeld, waarvan ruim drie kwartier met andere honden dollen. Buddie is momenteel aan het uitproberen hoe ver hij kan gaan. Op het fluitje komt hij toch goed terug. We waren beide erg moe toen we weer thuis waren. Zo zijn we gesnapt door Lex-Martijn, er lag een papiertje op tafel met "Kijk even op jou camera!"

zondag, mei 20, 2007, 10:00 PM


Zondag 13 mei, we vieren de 30e verjaardag van B.C. bij de fam. Edel in Goor. Buddie mag mee, kan hij lekker spelen met Boris. En dat ging geweldig. Zelfs samen in de bench was geen probleem. Honden en familie hebben een gezellige middag gehad.



maandag, mei 7, 2007, 09:22 PM


Bij het oppotten van mijn fucsia's heb ik goede hulp gehad van Buddie. Toen ik na een telefoontje weer buiten kwam,zag ik dat hij via de zakken potgrond op de tafel klom, pikte een potscherf uit de witte emmer en ging dezelfde weg terug. Helaas verloor hij toen de potscherf, die viel in de pot achter de teil. Het kostte hem enige moeite om deze er weer uit te pakken, maar toen het hem gelukt was ging hij er triomfantelijk op liggen kauwen.







Vorige Volgende